تحولات لبنان و فلسطین

عضو انجمن علمی مامایی ایران، بر اهمیت تغذیه با شیرمادر و تاثیر آن در سلامت مادر و نوزاد تاکید کرد.

راه های افزایش کمیت و کیفیت شیر مادر/ ۹۵ درصد مادران امکان شیردهی به نوزاد دارند

فرزانه گلبنی گفت: شیر مادر بافت زنده‌ای است که از آن به عنوان خون سفید یاد می‌شود و اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر واقعیتی است که طب ایرانی و نیز طب رایج تأکید و توجه خاصی به آن دارند، به همین دلیل دوران شیردهی به نوزاد همانند دوران بارداری با اهمیت است.

سخنگوی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران افزود: یکی از عوامل مهم موفقیت در شیردهی انجام زایمان طبیعی است؛ چون از همان ابتدا مادر و نوزاد در ارتباط نزدیک با هم هستند که مهم‌ترین عامل موفقیت در شیردهی است، در حالی که در زایمان غیرطبیعی ممکن است این تماس پوستی و نزدیک مادر و نوزاد صورت نگیرد و یا در ۲۴ ساعت اول از شیرخشک استفاده شود که کار اشتباهی است و بیشتر موجب بستری نوزادان در اثر افزایش احتمال زردی نوزاد می‌شود از این رو نیاز به آموزش و آگاهی دادن به مادران بیش از پیش احساس می‌شود.

عضو هیئت علمی دفتر طب ایرانی و مکمل با بیان اینکه شیردهی برای مادر نیز فواید زیادی در پی دارد، گفت: شیردهی علاوه بر آنکه حس عاطفی بین مادر و کودک را افزایش می‌دهد، باعث می‌شود تا مادران پس از زایمان کمتر دچار افسردگی شوند، آمار ابتدا به سرطان پستان و تخمدان و خونریزی‌های پس از زایمان را می کاهد و موجب کاهش وزن مادر می‌شود؛ در واقع شیردهی جز اصلی فرآیند بازگشت مادر به شرایط زمان قبل از بارداری است.

گلبنی با اشاره به برخی باورهای غلط در خصوص شیرمادر و کافی نبودن آن برای تقویت نوزاد، گفت: این باورها اشتباه است و شیر مادر بهترین و کامل‌ترین تغذیه برای نوزاد است، در حالی که شیرخشک، شیر گاو هیدرولیزه شده است که مناسب رشد و تکامل نوزاد نیست و مادرانی که به هر دلیلی قادر به شیردهی نباشند، می‌توانند با مراجعه به بانک‌های شیر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور (۱۲ بانک شیر) اقدام به تهیه شیر کنند.

سخنگوی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر گفت: طبق آمارها تقریباً ۹۵ درصد مادرها امکان شیردهی به نوزاد دارند و فقط ۵ درصد به دلیل برخی بیماری‌ها امکان شیردهی ندارند و نیاز است که با مراقبت، حمایت جامعه و آموزش‌های لازم که ماماها به مادران داده می‌دهند، تغذیه با شیرمادر را ترویج کنیم.

وی با اشاره به اینکه شعار امسال نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل، محل کار و جامعه است، گفت: تاکید کشورهای جهان به ایجاد محیط‌های کار دوستدار شیردهی مادر و کودک است که دارای اتاق‌های مادر به همراه یخچال برای نگهداری شیر است، انتظار می‌رود تا مسئولان حوزه سلامت به این نکته مهم توجه داشته باشند که محیط‌های کار باید همسو با ساختار خانواده باشد تا مادران دغدغه نگه داری و شیردهی به کودک خود را نداشته باشند.

گلبنی در خصوص تدابیر طب ایرانی در تغذیه مادر پس از زایمان، گفت: نقش غذا در تولید شیر مهم است، داشتن رژیم غذایی متعادل که در برگیرنده همه‌ی مواد مغذی باشد می‌تواند به عملکرد بهتر سلول‌ها و تولید و ترشح شیر کمک کند، در این دوران مادر می‌تواند با خوردن سبزیجات بخارپز شده، گوشت‌ها و میوه و آب میوه در کنار آش جو و سوپ جو، جوانه‌ها، شیربرنج و حریره بادام و مغزها نیازهای تغذیه‌ای بدن خود را جبران کند.

عضو انجمن علمی مامایی ایران افزود: در کنار تغذیه مناسب، پیاده روی، ورزش و ماساژ، خستگی ناشی از خواب نامنظم مادر را تا حدود زیادی جبران می‌کند؛ همچنین انجام ماساژ روزانه علاوه بر ایجاد آرامش منجر به بهبود کیفیت و کمیت شیردهی خواهد شد.

گلبنی گفت: برخی گیاهان مانند زیره، بابونه، شنبلیله، کنجد، سیاه دانه در افزایش شیر موثرند و می‌توان پس از پایان هفته دوم زایمان استفاده کرد. همچنین برخی غذاها و خوراکی‌ها همچون شیر، شیر برنج، فرنی، حریر بادام، شیر بادام، تخم مرغ، گوشت گوسفندی، گوشت پرندگان، مرغ یا جوجه مرغ، آبگوشت، عصاره گوشت، نخودآب، شیره انگور، انگور، انجیر، مویز، بادام، پسته، فندق، انواع سوپ و آش می‌تواند به افزایش شیرمادر کمک کند.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.